Varma ullstrumpor från iZ sock

Varma ullsockor behöver inte vara tjocka, det handlar om den ull de är gjorda av. Ullsockorna från iZ sock med angoraull är inte tjocka, men däremot mycket varma ullsockor. Hemligheten är att de är delvist vävda med angoraull. Angoraull är den ull, som i naturen är den kanske bästa på att isolera. Saken är den, att fibrerna i angoraull är ihåliga, vilket betyder att de är fantastiska på att isolera.

Vårt urval av ullsockor

Varma sockor med angoraull – naturens bästa fibrer för att hålla värmen

Varma sockor - Vår angoraull från kaniner av angoratypen, är en finfibrig och mjuk fiber, likasom kamelull. Mohairull, fra angorageten, är långfibrig, rätt grov, men mjuk och glansigt. Shetlandsull är fin och mjuk, och lambswool, eller lammull, är som regel mjuk. Den lämpar sig för beklädnad, eftersom termoverkan, tvättbarhet och slitstyrka, eventuellt iblandat en konstfiber, är eminent. Det är tillfället med iZ socks ullsockor med angoraull. Det är varma sockor, mjuka och läckra på fötterna.

Inte bara varma sockor
Dessutom kan ull suga upp särdeles mycket fukt utan att verka våt, men avge statisk elektrisk när den torkar ut. Ull finns i många kvaliteter. De nya produktions- tvättekniker har också gjort det mycket lättare att få varor som har producerats till speciella aktiviteter. Ullsockorna har med andra ord alla egenskaper man kan önska sig när det kommer till att hålla värmen om fötterna.

Verkligt sköna sockor
Det finns många fördelar med att använda naturmaterial, och det är skönt att ullsockorna från oss innehåller angoraull. Det ger inte bara varma sockor, och det beror på en av de bästa egenskaperna när det handlar om ullsockor. Kaninull har en fantatisk förmåga att hålla värmen om fötterna. Du märker det genast när du tar sockorna på fötterna. Du upplever den mjuka, varma och behagliga ullen mot huden, och så upplever man glädjen med ett par ovanligt härliga sockor.

De är inte för kraftiga
Våra sockor med angoraull, har ytterligare den fördel att de inte är så tjocka, som t.ex. ullsockor gjorda av ull från ett får. Saken är den, att materialet har en mycket hög förmåga att isolera, och därför ska sockan inte vara så tjock som tillfället är med sockor av andra fibrer.

Ska du ut i kylan länge, kan det vara en fördel att ta en bambustrumpa innerst, och denna ullsocka ytterst. Det kommer att ge dig en fantastisk kombination, eftersom det kommer att betyda att du får fördelen av att kunna föra bort fukten från fötterna ut i nästa lager. Ullsockorna med angora och bomull suger fukten och håller kylan ute. Så ska du ut i kylan, t.ex. åka skidor, är det helt klart en vinnande kombination.