Ullsockor behöver inte vara tjocka

Varma ullsockor är en del av alla socklådor, och vi har hos IZ Sock funnit fram en läcker ullsocka, som både säkrar att du inte fryser när du är ute i naturen, eller bara vill mysa inomhus i strumpfötter.

Ullsockor med angoraull

Varma ullstrumpor från iZ sockI vårt urval finner du en läcker mjuk och varm ullsocka, som innehåller 20% angoraull. Det låter kanske inte som mycket, men i kombination med 60% kammad bomull får du en läcker varm, men inte speciellt tjock strumpa. Det är en myt att en ullsocka ska vara tjock för att vara varm.

Angoraull – ett av världens bäst isolerande material
Angoraull är bland de lättaste material som naturen kan bjuda på. Orsaken till den låga vikten ska finnas i att fibrerna är ihåliga. Det, att de är ihåliga gör dem till ett av de material i naturen som är de absolut bäst på att hålla värmen. Det, att fibrerna är ihåliga utnyttjar vi fullt i våra ullsockor, som är överraskande bra på att hålla värmen om fötterna.

Inte tjocka ullsockor, men varma starka sockor
Blandningen av angoraull och kammad bomull ger en varm socka, som inte är tjock som andra ullsockor. Det, att sockan inte är vidare tjock, betyder också att du kan ha dem på i dina normala skor utan att dina skor kommer att strama om fötterna och därmed förhindra att blodet kan komma obehindrat runt i dina fötter och ut i dina tår.

Om skorna eller stövlerna först stramar om foten är det slut
Det är avgörande att dina fötter har en god blodcirkulation, annars kommer du att frysa om fötterna oavsett vilka strumpor du har på. Det är en av de avgörande orsakerna till att vi hos iZ Sock har valt att utveckla en strumpa som inte är speciellt tjock, men ändå är varm och behaglig.

Finn våra läckra ullsockor här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.