Sockor till hösten

Tiden har kommit när vi igen letar efter sockorna i vår socklåda. Det är typiskt nu vi ser att sockorna är fulla av hål och det är dags att uppdatera vår socklåda. Men vilka sockor ska man köpa?

Varma sockor till kalla kvällar

Strumpor till hösten. Vi känner alla att stövlarna kan skava. Lösningen är enkel. Gå ut och njut av hösten med de rätta strumporna i skorna. Se mer härUllsockorna kommer fram igen, det är ju klart. Kvällarna har igen blivit kalla och det är dags att leta fram ullsockorna. Här vill vi gärna slå ett slag för sockor med angoraull. Det finns det flera orsaker till, men först och främst är det för att de är tunnare än vanliga ullsockor, och de är mycket varma och behagliga på fötterna.

Angoraullfibrer är något av det bästa för att hålla värmen
Ser vi på materialet råder inget tvivel om att angoraull är värt att gå efter när det handlar om att hålla fötterna varma. Orsaken ska hittas i att angoraull är bland världens bästa på att isolera och därmed hålla på värmen om fötterna.

Fibrena är ihåliga, och det betyder helt enkelt att de kan behålla värmen. ”Det fungerar lite som en ett termofönster” förklarar Jacob Blæsbjerg och fortsätter ”hålrummet ger stillastående luft som lätt värms upp av fötterna och det betyder att de kommer att värna mot kölden utifrån”.

Angoraull klarar det inte ensam
Det är viktigt att man ser på de övrige fibrer som används i sockorna. Angoraull är desvärre inte starkt, och kräver att det vävs in tillsammans med andra material. I iZ Socks ullsockor märker du att angora har vävts in tillsammans med kammad bomull. Kammad bomull är något av det finaste, mjukaste och starkaste när det kommer till bomull. Kammad bomull genomgår, som man kan höra, en process där den kammas och därmed blir orenheter och långa fibrer avlägsnade. Resultatet är en stark och mjuk bomull.

Tillsammans med angoraullen utgör kammad bomull en mycket behaglig, mjuk och stark kombination som håller värmen om dine fötter utan att vara en tjock ullsocka.

Du hittar våra ullsockor här