Sockor och strumpor till hösten

Strumpor till hösten

Den är på väg över oss, hösten, och solen står inte längre så högt på himlen om kvällen och kylan har börjat komma krypande. Bladen på träden har börjat få ljusa blad, fåglarna är tysta på morgonen, det är alltsammans tecken på att det håller på att bli höst. Det är snart dags att leta fram strumporna igen.

Bra strumpor till hösten
StrumporÄven om det är höst, och det inte längre är så varmt som det har varit, så kommer det ännu dagar när solen står högt på himlen och lusten att komma ut i skogen eller i trädgården finns fortfarande. Även om det inte är så varmt längre.

Den bästa kombinationen av strumpor till en vandring eller en lång dag i trädgården
Gummistövlarna eller vandrarstövlarna letas fram och hösten ska avnjutas. Vi känner alla att stövlarna kan skava, och det finns inte något som är mer förstörande för en fin höstdag. Lösningen är enkel.

Använd 2 par sockor
Det är ett enkelt tips som kan rädda dagen. Det handlar bara om att ta på två par strumpor, dock ska du tänka dig om. Det är inte smart med 2 par ullsockor. Saken är den att du gärna ska ha några strumpor på som är svettransporterande innerst, eftersom det ska hålla dina fötter torra och några som är varma ytterst. En annan sak är att du ska se till att dine fötter inte kläms.

Lösningen kunde mycket bra vara ett par bambustrumpor innerst, och ett par ullstrumpor ytterst. Väljer du bambustrumpor innerst kommer du att uppleva att de är bra på att få bort fukten från fötterna och ut i den nästa strumpa du har på. Det betyder också att värmen försvinner tillsammans med fukten. Svettas du inte om fötterna kommer de att medverka till att hålla värmen. Den yttersta ullsockan ska inte vara för tjock – Så här rekommenderar vi en socka av angoraull, der både är varm men inte för tjock.

Gå ut och njut av hösten med de rätta strumporna i skorna.