Sockor för varma fötter

Sockor är inte bara sockor, och absolut inte om det handlar om att hålla rätt temperatur omkring fötterna. Det handlar om att välja rätt material, och här finns ett stort urval av div. syntetiska ämnen och kvaliteter. Vårt val av sockor är klart bambufibrer.

Sockor av bambu är mycket komfortabla

Sockor för varma fötterDet är många som upplever en äkta skillnad när de tar sockor med ett högt innehåll bambufibrer. Högt innehåll är enligt vår bästa erfarenhet sockor med ett innehåll över 70%. När man kommer upp omkring 70% bambufibrer får man ett bra utbyte av fördelarna hos bambufibrerna.

Bambusockor är som gjorda för varma fötter.
Orsaken till att sockor av bambu är som gjorda för varma fötter, hänger ihop med den egenskap som följer med när det handlar om bambufibrer. Bambufibern har en förmåga att uppta fukt som är upp till 50% bättre än bomull. (En del ställen på nätet kan man hitta källor som säger 100%, det är dock intevår erfarenhet). Men faktum står kvar; Bambufibrer är bra på att suga fukt, som inga andra fibrer.

Det betyder att den fukt som varma fötter avger, snabbt blir upptaget i sockorna. Det, tillsammans det faktum att sockor av bambufibrer också är snabba på att avge fukten betyder att fötterna hålls i en komfortabel temperatur. Det är en relativ enkel fysik som står bakom. När värmen från fötterna får fukten att avdunsta i sockorna, nedkyls fötterna. När fötterna har en behaglig temperatur igen, är sockorna som alla andre sockor. De håller värmen fint.

Man kan nästan säga att bambusockor reglerar temperaturen så fötterna alltid känns behagelige” uttalar Jacob Blæsbjerg och fördjupar ”Därtill kommer att bambu är antibakteriellt så sockorna inte luktar efter en dag med stängda skor på kontoret”.

Se vårt urval av sockor med ett högt innehåll av bambu här.