Om iZ Sock

Började som ett vad

Jacob Blaesbjerg, iZ Sock
Jacob Blaesbjerg

Det är många produkter och uppfinningar som har fått sin början av ett tillfälle, och iZ Sock är inget undantag” uttalar Jacob Blæsbjerg, CEO and founder och fortsätter ”strumpor till vardagsbruk är inte något man talar om, det är bara något som ska finnas i lådan

Började i 2014, som ett vad
Det ligger en lite rolig historia bakom iZ Sock, som började med ett vad. Det handlade om huruvida det ville vara möjligt att göra ett strumpmärke som endast kunde köpas online. Strumporna skulle vara till ett pris, där alla skulle kunna vara med, men de skulle ha en kvalitet som ligger i lyxänden när det gäller strumpor.

”Jag förlorade vadet, då jag för 100 EUR skulle skapa 1.000 ordrar inkl. utveckling av websites, strumpor och allt som hör till ett brand – De 1.000 ordrarna skulle klaras på 12 månader. Det gick 19 månader innan order nr. 1.000 kom”

God kvalitet, framställda med hänsyn till konsumenten
iZ Sock är framställda av garn och tråd till textilerna som alla har ett oeko tex certificate. (Se mera här). Vi siktaer på att skapa en balans mellan hög komfort och en stark strumpa, men till ett överkomligt pris.

Det betyder, att vi hos iZ Sock har valt att ta ett lägre pris än vi kanske burde, sett i förhållande till kvalitet, men vi vill inte avvika från vår vision”, uttalar Jacob Blæsbjerg, CEO and Founder.

Designed in Denmark