De ensamma svarta sockorna

De ensamma svarta sockorna, som saknar sina partners

Det var en gång ett par svarta sockor och deras partner, de söta sockorna. De upplevde allt tillsammans. De tog på utflykter tillsammans medan deras ägare hade dem på, blev tvättade tillsammans i tvättmaskinen och hängt upp tillsammans, när de skulle torka efter en härlig tvätt.

sorte sokkerDagen, när de söta sockorna försvann

De svarta sockorna och de söta sockorna har känt varandra helt sedan de producerades på fabriken ett ställe i Europa. En dag, som liknade alla andra dagar, skulle de två paren tvättas i tvättmaskinen. När de svarta sockorna hängdes upp på tork, väntade de på de söta sockorna, som, som regel hängdes upp efter dem. Men denna dag var något på tok. De söta sockorna hängdes inte upp bredvid dem. De svarta sockorna tittade länge efter de söta sockorna på torkstativet, men kunde inte hitta dem. De söta sockorna var försvunna. Vad hade hänt?

Glömda och söndriga

När tvättmaskinen tömdes, kom de söta sockorna inte ut tillsammans med resten av tvätten. De söta sockorna var först bekymrade för, att de hade glömts och inte skulle hittas i tvättmaskinen. Lyckligtvis hade deras ägare upptäckt att de fattades och hade kommit tillbaka för att leta efter dem i tvättmaskinen. Vad de söta sockorna inte hade upptäckt var, att den ena av dem hade gått sönder, när tvättmaskinen hade centrifugerat dem. I förbindelse med centrifugeringen hade det rivits hål i en av dem. När ägaren så hålet, blev de söta sockorna kastade i soptunnan i stället för att hängas på tork. De söta sockorna skickades senare på avfallsplatsen och brändes.

De svarta sockorna fick aldrig reda på, vad som hade hänt med deras vänner, de söta sockorna, men saknade dem varje dag. De svarta sockorna blev aldrig de samma igen och de blev därför kända som de ensamma svarta sockorna bland de andra kläderna. Slut…

Kolla in våra svarta sockor här