Bambustrumpor

Bambustrumporna från iZ Sock

iZ Sock bambustrumpor innehåller alla en hög nivå bambufibrer. Det höga bambuinnehållet säkrar att bambustrumporna från iZ Sock alla har bambufiberns goda egenskaper.

Bambustrumpornas fördelar

Strumpor i urval

Det är således att bambufibrer har en antibakteriell egenskap, som hindrar bakterier i att föröka sig. Detta är en egenskap som håller i bambu, tvätt efter tvätt. När du ser på en bambustrumpa, kan den ha en lite blankare yta än bomullsstrumpor. Det beror på bambufibrerna. Det är svårt att hitta något, som inte framstår som en fördel när det gäller textiler med bambusfibrer. Det kan bara sägas, att har du inte prövat sådana strumpor förr, så är det bara att komma igång!

Du kan med ro i sinnet påföra dig bambu
Fibrerna till bambustrumpor utvinnes naturligtvis av bambu, och det gör dem faktiskt mer miljövänliga än många alternativ.  Orsaken finns i att bambu är bland de snabbast växande plantorna i världen, och de växer utan användning av pesticider. Så du kan med ro i sinnet använda dina bambustrumpor. Är du osäker på skillnaden på sockor och strumpor så klicka här.

Hög komfort
Strumporna från iZ Sock med bambu är mjuka och känns som silke mot huden. Bambufibrerna är mjuka och ger en hög komfort, och är mycket behagliga att ha på.

Fötterna är alltid i en behaglig temperatur
En av de största fördelarna vid att använda bambufibrer i strumpor är att de har en hög förmåga att suga fukt. De kan uppta upp till 50% mera fukt än bomullsfibrer. Det resulterar i, att strumporna håller fötterna i en behaglig temperatur, speciellt när dina fötter befinner sig i stängda skor, där de inte får så mycket luft.

Antibakteriella
Bambusfibern har av naturen en antibakteriell egenskap, der följer med fibern i strumporna. Bambu innehåller ett ämne som fungerar bakteriehämmande och medverkar till att hindra bakterier i att föröka sig och växa. Det är denna bakterieväxt, som kännetecknar “illaluktande fötter”. Det märks vid en lite ost-aktig lukt. Det som kan luktas är bakterierna som har omvandlat fotsvett till smörsyra.

Hålleer färgen längre
Bambufibern har en annan egenskap som du kan dra nytta av. Fibern håller färgen längre än bomullsfibern gör. Det betyder att dina svarta strumpor hålleer sig svarta längre.
Läs mera om bambusfibern här