Bambustrumpor storl. 48 – 50

Strumpor till stora fötter – bambustrumpor

stoe strømper”Strumpor i stora storlekar är bestämt något vi ser på att löpande få flera av i vår kollektion” uttalar Jacob Blæsbjerg och fortsätter ”Vi har för tillfället ett fint urval i storlek 48 – 50, men vi ska ha större strumpor in i vår kollektion”

Urvalet av stora strumpor
I urvaleet hos iZ Sock är det visst ingen hemlighet att vi satsar på bambustrumpor. Det finns det flera orsaker till, som vi återvänder till senare i denna artikel. Vi har hos iZ Sock en stadig önskan om att utvidga vårt urval av stora strumpor. ”Idag hittar våra kunder de fleste designs i storleken 48 – 50, och vi har fler som efterfrågar stora storlekar” utdjupar Jacob Blæsbjerg.

Strumpor av bambu har många fördelar
Bambustrumpor har många fördelar, här vill vi kort ta med en av de klara fördelarna när vi närmar oss sommaren.

Avlägsnar snabbt fukt och värme från fötterna
Bambufibrer kan suga upp till 50% mera fukt än bomullsfibrer kan, därmed har bambufibern en avgörande fördel. Det, att den kan uppta så mycket mera fukt, gör strumpan til den perfekta sommerstrumpan. Saken är den, att tillsammans med fukten försvinner även värmen från fötterna. Dette beror på relativt enkel fysik.

Värmen från fötterna används till att avdunsta fukten i strumpan. När värmen används till att driva en avdunstning svalkas foten i samma takt. Om en strumpa inte kan uppta fukten från fötterna, hålls fukten om foten och därmed kan foten inte slippa värmen.

Andra fördelar med bambustrumpor
– Bambustrumporna innehåller antibakteriella ämnen och förhindrar dålig lukt
– De har en god sugförmåga och fantastisk luftighet / andas
– De passar mycket bra till personer med allergi.
– Strumporna håller alltid fötterna vid rätt temperatur och de är lätta för huden att andas genom
– De har stor färghållbarhet.
– Bambustrumpor är mycket mjuka strumpor (känns som silke).

Så valet måste vara uppenbart – Bambustrumpor.

Se vårt urval av bambustrumpor här