Bambustrumpor är strumpor till sommarväder

Bambustrumpor är strumporna varma dagar

Bambustrumpor är de strumpor du ska ha på fötterna, också när det blir varmt ute och sommaren bankar på. Det är ett faktum att dina sneakers inte mår bra av bara tår, och det är bestämt ett råd värt att följa. Men vilken strumpa ska du ha på fötterna? Det är naturligtvis upp till dig, om du vill ha en kort ankelstrumpa på, som bara precis kan ses i skon – eller om det är den normala strumpan du väljer att ta på fötterna. Oavsett vad du väljer, vil vi gärna rekommendera att du prövar att ta en bambustrumpa på fötterna.

Varför bambustrumpor
bambusstrømper Det är i fibern du kan lära känna fördelarna. När det handlar om strumpor, handlar det i mycket hög grad om vilken fiber de är gjorda av. Det är inte sak samma om det är en bomullsfiber eller en bambufiber de är gjorda av. Vi har hos iZ Sock för länge sedann sett fördelarna vid bambufibern i textiler. Här har vi listat några av de viktigaste:

De är mycket komfortabla
Det är avgörande att strumporna är komfortabla, det är trots allt det det handlar om till sist. Första gången man tar på ett par bambustrumpor på, är det många som tänker ”Det är inte bambufibrer, det måste vara silke”. Bambufibrer är ett mycket mjukt material, som också är hudvänligt.

De kan uppta stora mängder fukt
Det är lika avgörande att strumporna du har på om sommaren kan klara den fukt som uppstår i dina sneakers eller skor. Det handlar om att få bort fukten från fötterna snabbt, så dina fötter kan svalkas. Här är det viktigt att dina strumpor är en medspelare, och det är bambu i hög grad. Bambufibern kan uppta upp till 50% mer fukt än bomull. Det betyder, att du kommer att uppleva relativt torra fötter, även i mycket hög varme och inte minst att du kommer att uppleva att dina fötter inte bränner i skorna.

Antibakteriella
Let’s face it. Bara fötter i sneakers i hög värme är en inte en cocktail som ger den bästa aroman. Om du tar ett par bambustrumpor på fötterna kommer du att göra livet svårt för de bakterier som får dina fötter att lukta. Bambu har av naturen en antibakteriell effekt, och den är din medspelare när du påför dig strumpor med ett högt innehåll av bambufibrer.

Du hittar vårt urval av bambustrumpor här – Riktigt god sommar till dig och dina fötter