Ankelstrumpor i bambufiber

Bambu-ankelstrumpor är det yppersta när det handlar om att få ett par ankelstrumpor i skorna. Bambustrumpor har många goda egenskaper som gör dem till ideella sommerstrumpor. Bambufibrer kan uppta 50% mer fukgt än bomullsfibrer, och de har dessutom antibakteriella egenskaper, somr säkrar att du inte så lätt får illaluktande fötter i dina skor. Ankelstrumpor i bambu är de perfekta sommarstrumporna.

Ankelstrumporna finner också väg till sportens värld, och vi har många kunder som använder dem när cykleskorna ska på. Ankelstrumporna från iZ Sock har ett högt innehåll bambusfiber och deras egenskaper är efterfrågade till varma fötter. De har en god förmåga att få bort värmen från fötterna och är mycket behagliga att ha på fötterna.

Vårt urval av ankelstrumpor

Kan uppta mycket fukt
Bambufibrer kan uppta upp till 50% mera fukt än bomullsfibrer, vilket är en av de avgörande fördelarna när det gäller att hitta den perfekta strumpan till sport. Det, att ankelstrumporna kan uppta fukt, betyder att fukten kommer bort från fötterna och ut i strumpan. Det betyder, att ankelstrumpan kommer att fungera svalkande för fötterna – vilket är det man letar efter när det gäller att hitta den perfekta sportstrumpan.

När fukten avdunstar från ankelstrumpan kräver det energi, och den energi fås genom att ta värmen från fötterna. Fukten kommer lätt vidare från bambustrumporna och därmed säkras en behaglig nedkylning av fötterna, vilket gör ankelstrumpan till den perfekta sommar- och sportstrumpan.

Antibakteriell ankelstrumpan
Det är kanske inte det man förväntar, men bambu är världens snabbast växande planta, och inte nog med det, så är det en planta som kan drivas fram utan att använda pesticider eller andra former av växtbefrämjande gödsel eller liknande. Det ger oss ännu en orsak att se vända vår blick mot bambustrumpor till våra fötter.

Bambusockor och bambustrumpor med ett högt innehåll bambufibrer har en antibakteriell egenskap som man kan dra nytta av om man generellt har mycket varma fötter och gärna vill undgå illaluktande fötter. Det som gör att man får illaluktande fötter är bakterieväxt, som trivs bra mellan varma, instängda tår. Det känns igen vid en lite ostliknande lukt. Det man kan lukta är bakterierna som har omvandlat fotsvett till smörsyra.

Fotsvetten kommer naturligtvis ut i sockor och strumpor i ett par skor, där temperaturen är bra och fukten hög. Det är det som får bakterierna att skapa illaluktande fötter. Bakterierna trivs bra i bomullssockor, medan bambusockor har egenskaper som nedsätter denna möjlighet för bakterierna att vältra sig, eftersom de håller dina fötter mindre varma och flyttar fukten bort från fötterna.

Bambusockor är alltså bra på att leda bort värme och fukt från fötterna. Sockor och strumpor med bambufibrer håller inte på fukten, men fördelar ut den i nästa lager, som är skor.