Ankelstrumpor och träning

”Det råder inga tvivel om vilka egenskaper det är jag söker når det gäller den rätta ankelstrumpan till sport” uttalar Jacob Blæsbjerg och fortsätter ”som tidigare cyklist och nu motionär vill jag inte kompromissa med utrustning

Den rätta ankelstrumpan till sport

ankelstrumpanDet handlar i hög grad om komfort och välbefinnande när man ska dyrka sport. När man kommer ut på kanten av sin maximala prestation, kan även små detaljer förekomma som varande oöverkomliga. Det är en av orsakerna till att Jacob Blaesbjerg har gått in i utvecklandet av den perfekta ankelstrumpan, en ankelstrumpa som inte bara är avsedd varma sommarfötter, men också i hög grad när det handlar om cyklister.

Ställer stora krav
Cyklister är om någon en grupp som ställer stora krav till sin utrustning och går upp i de ”små” detaljerna, häribland kan de klassiska ankelstrumporna i vitt bestämt finnas som en del av utrustningen. Det är trots allt genom fötterna all power ska tranformeras til framsteg. Det sista innan pedalen är skon och ankelstrumpan.

Strumporna ska uppfylla en rad krav
För att en ankelstrumpa ska kunna användas i en cykelsko, skal den kunna uppfylla följande krav:

– Hög komfort
– Får inte få foten att kana runt i skon
– Ska kunna hålla foten varm när det är kallt och sval när det är varmt
– Ska kunna torka snabbt (Efter regn)
– Ska kunna transportera bort svetten från foten (snabbt)

och ska kunna klara den belastning det innebär att vara i en cykelsko i riktigt många timmar under hård belastning.

”Det är dessa krav som var utgångspunkten” fördjuparr Jacob Blæsbjerg. Ankelstrumpan från iZ motsvarar dessa krav, och när de är tillräckligt bra för att kunna hantera en cyklists krav, klarar de bestämt också de förväntningar man kunde ha till den perfekta ankelstrumpan.

Finn vårt urval av ankelstrumpor här.