Alla möjliga slags strumpor

Strumpor av olika slag

En strumpa kommer i olika former och storlekar. Och vem kan påstå, att de säljer strumpor, om de inte har ett urval som består av precis olika former och storlekar. Men vad betyder olika former och storlekar då? Och hur är de en del av iZ Socks urval av strumpor. Det ska vi berätta här.

Olika former och storlekarankelstrumpor

Som vi redan har skrivit, så har vi olika former och storlekar. Det finns strumptyper gjorda av: bambufibrer, kammad bomull och angoraull. Strumporna i kammad bomull och angoraull finns i den normala strumpformen. Bambustrumporna kan fås i den normala formen, men också som en ankelstrumpa, som vi tror är den ideella strumpan till sommar och träning. Varför vi tycker det, kan du läsa i nästa avsnitt. Men för att avsluta detta avsnitt först: Strumporna finns också i olika storlekar, som vi mener täcker de vanligaste strumpstorlekarna.

Extra egenskapersocks

Varje typ av strumpa har en egenskap, som gör dem unika för oss. Våra kammade bomullsstrumpor är vår normala strumpa. Det ska förstås så, att bomull är det mest använda materialet att göra en strumpa av. De ulliga strumporna gjorda med angoraull är inte tjocka, men pga. angoraullens fibrer är de lika varma som vanliga ullstrumpor. Och som den sista typen av strumpa, finns vårs personliga favorit: Bambustrumpan! Genom att göra dem i bambufiber får den egenskaperna, som bambusfibrer innehåller. En egenskap, som är den bästa enligt oss, är att de är anti-bakteriella. Detta gör det svårt för bakterier att leva mellan tårna och därmed är det svårt för dem att producera smörsyra. Smörsyra kännetecknas vid sin ostliknande lukt, som du känner som illaluktande tår. Så, som du kanske har gissat, så är illaluktande tår inte något, som du ska bekymra dig om, när du har bambustrumpor på.

Se vårt urval av strumpor här